15 iulie 2010

Madalina Manole a murit de ziua ei



O voce caldă, un chip luminos, un zâmbet de copil, aşa era Mădălina Manole pentru iubitorii de muzică bună din România. Din păcate, „fata cu părul de foc“ a hotărât chiar în ziua în care ar fi împlinit 43 de ani să-şi încheie socotelile cu viaţa.

Mădălina Manole a fost găsită decedată ieri-dimineaţă de Petru Mircea, soţul său, în locuinţa lor din Otopeni. Principala ipoteză a anchetatorilor este sinuciderea, întrucât artista ar fi ingerat fie mai multe medicamente, fie un pesticid. Astăzi urmează să se efectueze necropsia vedetei, care, după analizele toxicologice, ar putea da primele indicii privind cauza exactă a decesului.
Medicii legişti vor preleva probe din stomacul artistei pentru a vedea dacă Mădălina Manole s-a intoxicat cu medicamente sau cu o anumită substanţă, analizele definitive fiind gata în câteva săptămâni.
Primele indicii ale anchetatorilor confirmă că Mădălina Manole s-a sinucis, iar sângele descoperit la locul decesului ar proveni de la lovitura suferită în momentul căderii. Anchetatorii urmează să audieze mai multe persoane în acest caz, printre care soţul şi părinţii artistei. Este confirmată şi varianta că Mădălina Manole ar mai fi încercat să se sinucidă, în luna iunie.

Mesaj de adio

Cântăreaţa Mădălina Manole a trimis în jurul orei 2.00 un mesaj de adio pe telefonul mobil al soţului său, Mircea Petru, conform Claudiei Burada, purtător de cuvânt al Poliţiei Ilfov.
„Este vorba de un mesaj lăsat soţului ei pe telefonul mobil despre care nu pot să dau mai multe detalii. Este un mesaj personal şi familia nu vrea să-l facă public. Nu sunt suspiciuni de omor, este examinat cadavrul şi nu sunt urme de violenţă. Este adevărat că artista a îngurgitat nişte medicamente, care este posibil să fi provocat decesul. Este una dintre variantele luate în calcul. Ancheta este în desfăşurare“, a declarat Claudia Burada. Artista ar fi scris în mesaj că ştie că este iubită şi că îi pare rău.

Mădălina Manole îşi mai dorea un copil

Gestul Mădălinei Manole este cu atât mai greu de explicat, cu cât cu ceva timp în urmă a declarat că îşi mai doreşte un frăţior sau o surioară pentru micuţul Petru, în vârstă de un an. „Mi-aş mai dori un copil. Acum... cum o vrea Dumnezeu! După ce l-am adus pe lume pe Petru, mă simt mai puternică, mai curajoasă şi mai plină de vitalitate. Am impresia că, literalmente, sunt în stare să mut şi munţii din loc. Nu ştiu, parcă până acum am păşit pe drumul vieţii în semiobscuritate, iar acum s-a făcut cu adevărat lumină. Trăiesc împlinirea supremă“, declara „fata cu părul de foc“. Cântăreaţa avea planuri şi în privinţa carierei, intenţionând să lanseze la iarnă un album de colinde.
„M-am recompus sufleteşte şi merg mai departe“

Cântăreaţa de muzică pop Mădălina Manole vorbea în ultimul material postat pe blogul personal cu optimism despre cel de-al nouălea album, „09 MĂDĂLINA MANOLE“, lansat în luna mai. Artista a amânat lansarea cu public a albumului după ce a acuzat probleme de sănătate şi a fost internată în spital.
Mădălina Manole şi-a început articolul salutându-şi cititorii, pe care îi anunţa despre lansarea noului album şi despre o nouă faţă a site-ului www.madalinamanole.ro, după cum le promisese.
„Hei, prieteni! V-am promis de ceva vreme un album nou şi o faţă nouă a site-ului! Iată că a venit şi momentul concretizării acestor două promisiuni! Albumul «09 MĂDĂLINA MANOLE» a ajuns deja în magazine, iar www.madalinamanole.ro rămâne calea noastră deschisă de comunicare pentru tot ceea ce simţim să ne spunem! Despre album?... Am adunat pe acest disc 12 cântece compuse în acest răstimp, fiecare având emoţia şi povestea lui în care vă veţi regăsi cu siguranţă, atât voi, îndrăgostiţii, cât şi voi, mai puţin norocoşii în iubire“, scria Mădălina pe blog despre noul album.
Cât despre ea, Mădălina scria: „M-am recompus sufleteşte şi merg mai departe, preţuind cu toată fiinţa mea tot ceea ce am primit şi primesc de la viaţă! Restul e… mişcare de rezistenţă!“.
Alături de cuvintele despre lansarea noului album, Mădălina a mai postat pe blog şi un clip video care prezintă imagini de la şedinţa foto realizată pentru coperta albumului.
Cel de-al nouălea album, „09 MĂDĂLINA MANOLE“, lansat în luna mai, conţine 12 piese, nouă în limba română şi trei în engleză, în el regăsindu-se melodii precum „Viaţa e frumoasă lângă tine“, „Cineva chiar te iubeşte“, „Loving My Baby“, „Sunt îndrăgostită“ sau „Suflet gol“.

Repere biografice

Mădălina Manole, una dintre vocile cele mai bune ale României, şi-a început cariera la 15 ani. A debutat în muzica folk între 1982 şi 1985, devenind membră a cenaclului „Serbările Scânteii Tineretului“, condus de Lucian Avramescu, şi a făcut parte din duetul Alfa şi Beta. Între 1985 şi 1988, a studiat canto - muzică uşoară la Şcoala Populară de Artă, la clasa condusă de Ionel Tudor şi Mihaela Runceanu. În 1988, Mădălina Manole a debutat la Festivalul Naţional Mamaia, unde a obţinut o menţiune cu melodia „Un om sentimental“. Participarea la festival a marcat începutul colaborării cântăreţei cu compozitorul Şerban Georgescu, care avea să-i devină mai târziu şi soţ pentru 15 ani. Între 1990 şi 2000, Mădălina Manole a susţinut peste 3.000 de concerte şi a lansat cântece de mare succes, printre acestea numărându-se „Te-am văzut, mi-ai plăcut“, „Fată dragă“, „Ei şi ce“, „Vreau să uit“, „Când dansez cu tine“ şi „Tu n-ai avut curaj“. Primele trei albume lansate între 1991 şi 1994 au înregistrat vânzări de peste două milioane de unităţi, pentru acestea casa de discuri Electrecord acordându-i artistei trei discuri de aur.
În 1997, artista a lansat albumul de folclor autentic românesc „Lină, Lină Mădălină“, cu melodii din repertoriul Mariei Tănase, Mariei Lătăreţu sau Lucreţiei Ciobanu. În 2003, cântăreaţa a lansat albumul „A fost, va fi iubire“, cu 11 cântece compuse de ea, pe versurile Roxanei Popescu, iar între 2003 şi 2005 a susţinut mai multe turnee pentru comunităţile româneşti din Germania, Austria, Belgia şi SUA. Ultimul album al cântăreţei, „09 MĂDĂLINA MANOLE“, a fost lansat în luna mai a acestui an.
Mădălina Manole era căsătorită din octombrie 2009 cu Mircea Petru, inginer de sunet. Pe 9 iunie 2009, artista a devenit mamă în urma unor îndelungate tratamente de fertilizare, dând naştere unui băieţel pe nume Petru. Decesul Mădălinei Manole aminteşte de moartea altei artiste îndrăgite de public, Laura Stoica.

 

Niciun comentariu: